Интер обяви разпродажба заради загубите от Лига Европа

OFFNews 08 декември 2016 в 15:41 2430 0

Шокиращото отпадане още в груповата фаза на турнира Лига Европа обърка сметките на Интер Милано. Клубът се лиши от планирани приходи от УЕФА и затова ще прибегне до разпродажба на футболисти през зимния трансферен прозорец.

По информация на La Gazzetta dello Sport дефицитът в бюджета на Интер е 15 милиона евро. За да се компенсира недостига на средства ще се търсят нови клубове на Давиде Сантон, Фелипе Мело, Стеван Йоветич, Джонатан Биабиани и Габигол.

Какво да очакваме от мачовете в Лига Европа

Интер можеше и да продължи участието си, но шокиращо загуби при гостуването си на израелския Апоел Беер Шева с 2:3, след като водеше с 2:0.

Някои от играчите може да бъдат пратени и под наем. Такъв е случаят с Габигол, който е желан от Олимпик Марсилия до края на сезона. Бразилецът пристигна на "Джузепе Меаца" със сериозна визитка на един от най-големите таланти в световния футбол, но до момента почти не получава шансове за изява със синьо-черния екип.

Треньор в Марсилия е бившият наставник на Рома Руди Гарсия, който харесва качествата на Габигол и с удоволствие би го взел в състава си.

Иначе тази вечер Интер приема Спарта Прага в последния си мач от груповата фаза. Чехите са убедителен лидер с 12 точки и могат да си позволят известно отпускане, а пйк Интер да зарадва тифозите си. Двубоят е от 22,05 часа.

Следи мача на живо тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!