Херо след скандала с Божков: Дано Левски не фалира като ЦСКА

OFFNews 29 януари 2020 в 09:49 1822 0

Надявам се, че Левски няма да повтори съдбата на фалиралия ЦСКА, коментира бившият треньор на "Сините" Димитър Димитров по под хазартните войни, в които е засегнат собственикът на Левски Васил Божков.

Херо, който сега е треньор на Берое, разкри и причината, заради която преди време напусна Лудогорец. Специалистът даде обширно интервю пред колегите от Спортал, в което засегна голяма част от актуалните теми в българския футбол.

"Като цяло това, което бяхме запланували за лагера в Турция до този момент го изпълнихме. Имаме хора, които са след операция и са все още изостанали в подготовката, но като цяло с останалите свършихме работата, която бе предвидена. В момента влизат и се интегрират нови хора, така че все още е трудно да се каже, че се придобива облик, но със сигурност се подобри агресията, динамиката, а и някои други детайли.

Ние ще се борим за шестицата, но аз лично се чудя дали не е по-правилно да се борим за седмото място, което дава някакъв шанс за бараж за Европа. Не мога да отговоря еднозначно - от една страна искам да се бием с лидерите в шампионата, но пък по-големите шансове за евротурнирите сякаш са през седмото място и бараж.

За съжаление не виждам някакво кой знае какво развитие в българския футбол от последния ми престои преди Казахстан и сега. Напротив мисля, че при отбори като ЦСКА и Левски има отстъпление. Затова трудно някой може да притесни Лудогорец в борбата за титлата. Ако Левски и ЦСКА не се развиват, едва ли можем да говорим за подобрение в българския футбол. Иска ми се да видя някакво положително развитие, но ми е трудно да го твърдя.

Искрено се надявам и вярвам, че Левски няма повтори това, което се случи с ЦСКА преди години. Като цяло избягвам да коментирам другите клубове, тъй като не е коректно, а и съм доста встрани.

На мен ми беше предложено да остана в Лудогорец с генерален мениджър Пауло Аутуори, но моите помощници трябваше да си тръгнат и това бе една от най-важните причини за решението ми. Аз не можех да ги оставя тези момчета на улицата. Другата основна причина бе, че аз смятам, че е крещящо право на всеки треньор сам да си определя селекцията, а там имаше разминаване в това отношение и аз споделих, че не съм щастлив от това", каза Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови