Хърватия изхвърли Русия от Мондиал 2018

OFFNews 07 юли 2018 в 23:56 6306 0

Отборът на Хърватия се класира за полуфиналите на Мондиал 2018, след като елиминира домакина Русия в невероятна драма на стадиона в Сочи.

Редовното време завърши 1:1, в продълженията двата тима си вкараха по още едно попадение, а при дузпите хърватите бяха по-съсредоточени и спечелиха. Така Лука Модрич и компания класираха Хърватия за втори път на полуфинална световно първенство след Франция 1998. Съперник на Хърватия в битката за място на финала ще бъде тимът на Англия. В другия полуфинал се изправят Франция и Белгия.

И двата тима бяха много активни през първото полувреме, като "шахматистите" контролираха притежанието на топката, но бяха затруднявани максимално от агресивната игра на руснаците. Денис Черишев даде преднина на домакините със страхотен гол в 31-ата минута. Осем минути по-късно обаче хърватите успяха да изравнят след отлично проведена контраатака.

Марио Манджукич напредна по десния фланг и центрира към партньора си в атака Андрей Крамарич, който с глава не сбърка за 1:1. След почивката хърватите натиснаха здраво съперника, но не стигнаха до гол и така сблъсъкът влезе в продължения.

В 101-ата минута Модрич центрира от корнер в наказателното поле, където Домагой Вида засече с глава и топката влетя за втори път в мрежата на Русия. В 115-ата минута "сборная" стигна до изравнителен гол чрез Марио Фернандес, който засече с глава центриране на Алан Дзагоев от фаул, разписвайки се за 2:2. При дузпите хърватите бяха по-прецизни и стигнаха до заслужения успех.

На трибуните в Сочи беше и президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която привлече вниманието с атрактивното си поведение във ВИП-ложата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови