Германия успя да изравни в добавеното време и спечели група "А"

Гол в 92-ата минута оформи крайното 1:1. Швейцария остава втори в групата

Светлин Вълчев 23 юни 2024 в 23:25 851 0

Германия изравнява в 92-ата минута

Снимка Getty Images

Радостта на Германия след изравнителното попадение

Германия игра далеч от най-добрия си футбол, но в 92-ата минута успя да измъкне така важната точка, която им донесе победата в групата. Никлас Фюлкруг бе точен с глава. Швейцария поведоха в 28-ата минута и на няколко пъти можеха да поведат с 2:0, но късметът не бе на тяхна страна

Във фазата на осминафиналите Швейцария ще играе с 2-рия от група "B". Това най-вероятно ще е Италия или Хърватия, а Германия ще играе с втория от група "C".

Германия вкара топката в мрежата, но голът бе отменен

В 16-ата минута топката бе центрирана по земя в наказателното поле на Швейцария. Капитанът на "кръстоносците" Мишел Абишер я изчисти, но тя попадна в Роберт Андрих, който отправи удар. Топката тупна коварно, точно пред вратаря Ян Зомер, който със сигурност можеше да се намеси по-добре, но кълбото влезе в мрежата. Главният рефер прегледа положението на екрана и се оказа, че Джамал Мусиала е фаулирал Абишер в момента на изчистването.

Швейцария повежда

В 28-ата Фабиан Рийдер подаде хубав пас към Ремо Фройлер, който бе в лявата част на наказателното поле на Германия. Той насочи топката към Дан Ндойе, който се хвърли към нея с протегнат крак и успя да я вкара в близкия ъгъл на вратата на Мануел Нойер.

Две минути по-късно "кръстоносците" имаха шанс да удвоят преднината си след хубаво извеждащо подаване към гол-майстора Ндойе. Той не бе в най-чистата позиция, но успя да отправи удар по земя, който премина на сантиметри от дясната греда.

В 41-ата минута Германия имаха нелош шанс да изравнят резултата. Топката бе центрирана към Антонио Рюдигер на 2-ра греда, но играчът на Реал Мадрид не я намери чисто и тя премина встрани от вратата.

Второ полувреме

В 50-ата минута Германия стигна до най-чистото си положение досега. Флориан Виртц подаде вълшебно извеждащо подаване към Мусиала. Той стреля мощно, но право в Ян Зомер, който блокира топката. Тя попадна в Илкай Гюндоган, но играчът на Барселона не уцели вратата.

В 70-ата минута отново Виртц бе човекът, който създаде опасно положение за домакините. Той навлезе в наказателното поле от дясната страна и подаде топката към непокрития Йошуа Кимих, който бе на 3 метра от вратата. Играчът на Байерн Мюнхен отправи удар, но защитникът Мануел Аканджи се хвърли самоотвержено пред топката и успя да я блокира.

Гол на Швейцария бе отменен заради засада

В 85-ата минута играчът на Лудогорец Квадво Дуа подаде хитър пас с пета към съотборник. Това даде прекрасна предпоставка за гол. Рубен Варгас бе изведен вляво. Той остана сам срещу вратаря и вкара топката в мрежата на Нойер. Положението бе разглеждано за засада и се оказа, че такава всъщност има.

Германия изравнява в 92-ата минута

Във 2-ата минута от добавеното време Германия успя да отбележи попадение и да спечели група "А". Давид Раум центрира топката към Никлас Фюлкруг, който се извиси над всички и я насочи по перфектен начин в ъгъла на вратата на Ян Зомер.

Благодарение на това попадение на Фюлкруг, Германия печели групата със 7 точки, а Швейцария остава втора с 5.

В другия мач от група "А" между Шотландия победи Унгария, "гайдарите" също с гол в последната минута взеха победата и остават с надежди за класиране на осминафиналната фаза.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16