Гейове и лесбийки ще могат да се целуват на Мондиал 2018

OFFNews 21 декември 2017 в 12:46 3387 0

Страховете на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, че няма да могат да изразяват чувствата си един към друг на трибуните на стадионите в Русия по време на Мондиал 2018 се оказаха напразни.

От организационния комитет ги успокоиха, че те ще могат да се целуват и прегръщат без страх от глоби или арести. Притесненията на гейове и лесбийки бяха свързани с действащия в Русия закон за забрана на хомосексуалната пропаганда.

"Всякакви прояви на емоции и изразяване на чувства, които не нарушават обществения ред и съответстват на общоприетите норми на културно поведение, са естествена част от футбола.

Могат да се целуват и прегръщат, колкото им е приятно, но в рамките на общоприетото. Световното първенство трябва да бъде максимално комфортно и гостоприемно за всички участници", обявиха от организационния комитет.

"Футболът е обединяваща различията игра. Страховете са излишни. Още повече, че законът засяга пропагандата сред непълнолетни", допълва посланикът на Мондиал 2018 и инспектор на Руската федерация по борбата с расизма и дискриминацията Алексей Смертин.

Проучване на общественото мнение в Русия показва голяма еволюция в отношението към хомосексуалните. Ако през 2014 година едва 26 на сто от анкетираните са дали отговор, че ще приемат спокойно появата на гей или бисексуален футболист в националния отбор, то през 2017-а вече процентът е 47.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!