Футболистите на ЦСКА защитиха Черниаускас

OFFNews 16 септември 2018 в 10:02 1934 0

Футболистите на ЦСКА застанаха зад вратаря Витаутас Черниаускас, който сбърка фатално при изравнителното попадение за Черно море в дербито от осмия кръг на Първа лига.

Стражът се опита да избие една върната топка, но вместо това я прати в мрежата си. Все пак ЦСКА успя да спечели с 3:1 след два гола шедьоври на Кирил Десподов и Рубен Пинто.

Защитникът Божидар Чорбаджийски не придаде голямо значение на нелепата грешка на стража, който още на терена беше подкрепен от своите съотборници.

"Нормална ситуация, грешка като грешка. Колко пъти съм грешил и аз, и други съотборници? Нормално, това е спорт. Съперникът беше много добър, нищо неочаквано, Черно море ни дадоха отпор. Може би нямаше как да допуснем гол, след като вкарахме в първата минута, но може би те натрупаха повече самочувствие с това си попадение. Оттам нататък вкарахме два хубави гола, успокоихме се и си взехме мача вкъщи.

Черниаускас е невероятен професионалист, нямало е нужда да го успокояваме. Разбира се, че го окуражихме още на терена, когато стана тази ситуация, но не сме го коментирали после в съблекалнята - говорехме си на почивката да вкараме трети гол, за да стане мачът такъв, че да е въпросът само с колко гола ще си тръгне Черно море.

Ще починем два дни и тогава ще мислим за Валери Божинов", коментира Чорбаджийски, визирайки новото звездно попълнение на Ботев (Враца).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови