Футболистите на Левски чакат вот на доверие от феновете

OFFNews 25 февруари 2017 в 09:52 1779 0

Темата "Левски" доминира през седмицата, след като собственикът Спас Русев обяви, че се оттегля и връчва акциите на феновете.

Кои фенове, не стана много ясно, както и по какъв точно начин бизнесменът смята да се раздели със собствеността си. След многото приказки във всички посоки обаче стана ясно едно - новите собственици на Левски смятат, че клубът е предаден от собствените си фенове, които не идват на стадиона.

Причините за това са комплексни - от качеството на играта, условията на стадиона до заиграването на шефовете с различни организирани фракции, което отблъсква масовия зрител, който формира над половината от публиката по стадионите.

За да бъдат финансите на Левски в добро здраве на всеки мач трябва да има по 5000 души, изчисли синята управа и хвърли ръкавицата към левскарите да понапълнят стадиона.

Днес е първият тест, тъй като от 17,30 часа воденият от треньора Елин Топузаков тим приема Локомотив Горна Оряховица на стадиона в Подуене, който вече носи името "Vivacom Арена Георги Аспарухов".

В чисто спортно-технически план нещата в Левски не са розови. Отборът загуби с 0:1 гостуването на Пирин в миналия кръг, което отприщи последвалата страстна седмица, макар между двете събития да няма пряка връзка.

Очаква се Топузаков да продължи да налага любимата си схема 3-5-2, макар да се оплаква, че няма нужните изпълнители. Сред титулярите ще се завърне националът Александър Александров, който ще си партнира в защитата с Давид Яблонски и Веселин Минев.

По двата фланга ще действат Франсис Нар и Антон Огнянов, който ще измести от стартовия състав Сашо Александров. Вместо наказаните Мехди Бурабия и Георги Костадинов, ще започнат Божидар Краев и Джереми де Ноойер. В предни позиции пък ще се разчита на Бабатунде Адениджи и Антонио Аниете. "Сините" са фаворит на букмейкърите за краен успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови