Футболист №1 на България за 2019 година: Съчетавам тренировки вкъщи и при възможност крос

OFFNews Последна промяна на 06 април 2020 в 13:49 1015 0

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев е добре познат на всички любители на футбола не само с уменията си на терена, но и със спортменското си поведение.

Не е особено словоохотлив, но е готов винаги да застане пред медиите. Пред Пресклуб "България" той сподели мнението си за хората и футбола в извънредната ситуация в страната.

-Футболът е игра на открито. Би ли описал в един твой ден как компенсираш неговата липса сега?
-Ами между 7 и 8 двегодишният ни син се събужда. Със съпругата ми пием кафе и целия ден прекарваме в игри с него. Съчетавам тренировки вкъщи и при възможност крос. Общо взето денят ни минава доста бързо около детето.

- Наричат ви пловдивското "Юве" заради цветовете и дизайна на екипите. И вие като колегите си от "старата госпожа" се съгласихте да си намалите заплатите. Трудно ли дойде това решение?
-Не само във футбола,а във всяка сфера в бъдеще ще трябва да се правят компромиси. На никого не е приятно, но е неизбежно, в отбора всички момчета са разбрани и влязоха в положение на президента г-н Крушарски, който заслужава да усети нашата подкрепа.

-Много варианти се обсъждат за завършването на първенството на efbet лигата. Какъв бихте избрали, ако зависеше от теб?
-Мисля,че всеки би искал сезонът да се доиграе нормално, но вероятността е минимална. Мисля, че реално има два варианта, по-оптимистичният е да се изиграят двата мача от редовния сезон и полуфиналите за купата. Ако това положение продължи по-дълго,може да се вземе класирането,което е в момента.

- Колко време би трябвало на футболистите, за да се рестартира първенството?
- Минимум 14-20 дни за да се предотвратят множество контузии.

- В извънредни ситуации човек открива неподозирани способности у себе си. Какво не знаеше за себе си?
- Вярвам,че се познавам доста добре. Приемам нещата доста спокойно, по принцип съм оптимист и смятам, че нещата скоро ще се оправят. Има много по-лоши неща от това да прекараш вкъщи месец или два.

- Какво е доброто в злото, което ни сполетя?
- Може би,че хората, които имат по-малко време за семействата си, ще могат да наваксат.

- С какво би окуражил сънародниците си футболист №1 на България?
- И след най-голямата буря изгрява слънце. Нека хората да стиснат зъби доколкото е възможно. На всички ни е тежко,на някои естествено е по-тежко,но всички сме заедно в тези трудни времена, скоро всичко ще се нормализира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови