"Франс Футбол" премахна анкета заради Меси

OFFNews 12 октомври 2018 в 11:35 2214 0

Организаторът на наградите "Златната топка" за най-добър футболист в света за годината от "Франс Футбол" премахнаха от интернет страницата на изданието анкета, тъй като не харесаха резултатите в нея. В допитването се включиха близо 700 000 души.

Потребителите, включили се в гласуването, дадоха смазващо превъзходство на аржентинеца Лионел Меси от Барселона. Цели 48 процента от участниците в анкетата, която не претендира за представителност, са дали вота си за него. Втори с 31 се нарежда Мохамед Салах, а Кристиано Роналдо върви трети с 8 на сто от гласовете.

Избраният за номер 1 на световното и победител в наградите на ФИФА The Best Лука Модрич поделя 4-ото място с Неймар, като и двамата имат по 2 процента.

Причината за премахването на анкетата вероятно се крие във факта, че резултатите от нея не съвпадат с официалното гласуване и може да предизвикат напрежение у феновете. От "Франс Футбол" все още не са обявили датата и мястото на провеждане на церемонията.

Номинирани за наградата са 30 играчи, но битката за приза отново ще се води между обичайните заподозрени. Хърватинът Модрич се очертава като фаворит за спечелването й за сметка на Меси и Роналдо, които доминираха в последните десет години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови