Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ФИФА защити президента Инфантино от нападките

OFFNews 03 ноември 2018 в 13:02 1035 0

С изявление на официалния си сайт от ФИФА отговориха на публикуваните вчера информации от “Шпигел”, които се позоваха на документи от Football Leaks, че настоящият й президент Джани Инфантино е помогнал на Пари Сен Жермен и Манчестър Сити да заобиколят Финансовия феърплей, когато той беше генерален секретар на УЕФА.

“Преди четири седмици група журналисти изпрати стотици въпроси към ФИФА, основани на лични и вътрешни имейли и друга информация, придобити (незаконно) от трети страни. Въпреки факта, че отговорихме на въпросите, зададени към нас, ясно и честно, определена медия реши да игнорира повечето наши отговори и да изкриви както фактите, така и истината в целенасочен опит да се дискредитира ФИФА и да се подведат техните читатели.

Това е ясно. Изглежда очевидно от “отразяването” на някои медии, че има една основна цел: опит да се подкопае новото ръководство на ФИФА и в частност Президента Джани Инфантино и Генералния секретар Фатма Самура”, пише в изявлението на световната централа, където се посочват още направените промени след корупционните скандали през 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews