Дълговете на Левски намаляват

Донислав Донев 20 февруари 2017 в 16:10 1811 0

Снимка levski.bg

След влизането на Спас Русев в клуба дълговете са се намалили с около 6 милиона лева. Това обяви финансовият директор на Левски Красимир Иванов пред общото събрание на акционерите.

Според спекулации в края на миналата година 26-кратните шампиони имаха задължения от приблизително 24-25 милиона лева.

Причината тези дългове да намалеят е спонсорския договор, който сините подписаха с телекомуникационния оператор Виваком. Според различни източници благодарение на писменото споразумение, задълженията на Левски спадат на около 18 милиона лева.

„Задълженията на Левски се топят. Ефективно до края на януари са намалени с повече от 6 милиона лева. Не мога да кажа към кого са най-големите задължения, това е конфиденциална информация“, каза Иванов.

„Договорът с Виваком е подписан и изпълнен. Това означава, че имаме реално намаление на задълженията. Сектор "А" на „Георги Аспарухов“, както и г-н Иво Тонев каза по-рано, не е бреме за Левски, той е актив на клуба.

За неговото построяване дължим пари, това не е новина. Основното за нас е Левски да изпълнява ангажиментите си по споразуменията с данъчните власти. Задълженията на Левски възлизат на 18 милиона лева“, добави още той.

Както е известно, феновете от "Синя България" напуснаха демонстративно събранието, тъй като не беше прието искането им за обсъждане на всички точки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!