Часът на истината на Мондиал 2022 настъпи

OFFNews 18 декември 2022 в 08:00 1916 1

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Франция или Аржентина ще ликува днес

Дългоочакваният ден на световното първенство по футбол в Катар настъпи! Днес от 17,00 часа отборите на актуалния световен шампион Франция и Аржентина на Лионел Меси се изправят в жадуван финал на Мондиал 2022.

Броени часове ни делят от връчването на най-престижния спортен трофея. Дали купата отново ще стане притежание на солидния тим на "петлите" или Меси ще я вдигне за първи път след последния си мач на световни финали предстои да разберем.

Наставниците и на двата отбора - Дидие Дешан на Франция и Лионел Скалони на Аржентина са наясно със съставите си, силните и слабите страни на противника.

“Взел съм решения по повод състава, още преди последната ни тренировка, дори ще разберете всичко преди играчите. Като оставим шегата настрана, и двете опции са възможни. Нашият стил на игра няма да ни промени, ще играем по начин, по който можем да причиним най-много проблеми на противника.Критиките не ме притесняват, приел съм ги още в момента, когато поех тази работа.

Хората казват, че финалите не се играят, а се печелят и отчасти са прави. Но все пак трябва да играеш, за да спечелиш. Ние сме наясно как можем да нараним противника, анализирали сме ги. Аз съм на мястото, на което всеки аржентинец иска да бъде, изживявам мечтата и съм горд с това” заяви Лионел Скалони.

Колегата му начело на Франция Дешан получи вчера противоречиви новини. От една страна трима от контузените му играчи - Рафаел Варан, Ибрахима Конате и Кингсли Коман, подновиха тренировки, а от друга се появи информацията, че нападателят Оливие Жиру виси за мача заради болки в коляното.

“Аз не съм важен. Работата ми с Франция е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Все още работя с огромно желание и съм много щастлив в тази роля. Най-важното нещо е отбора. Моето бъдеще не зависи от утрешния (б.р. днешния) резултат. В момента въобще не мисля за това, дали ще остана или ще ме сменят", каза от своя страна Дешан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!