Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ботев Пловдив отпадна от Лига Европа

Спорна дузпа пречупи психиката "канарчетата"

OFFNews 03 август 2017 в 22:49 2499 0

Ботев Пловдив загуби от Маритимо с 0:2 в реванша от третия предварителен кръг на Лига Европа. На "Ещадио дос Барейрос" футболистите на треньора Николай Киров не успяха да постигнат рекорд в своята история и за пръв път да отстранят трети пореден съперник в евротурнирите.

Както е известно, първата среща в България завърши 0:0. Ботев започна страхотно мача и дори можеше първи да отбележи.

Още в 4-ата минута Омар Косоко пробва удар от дистанция, но топката излезе в аут. Три минути по-късно домакините пробваха центриране, но Иван Чворович се намеси и улови.

В 34-ата минута главният рефер Сърджан Йованович отсъди спорна дузпа. Мартинш центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Пламен Димов изблъска с ръце в гърба Родриго Пиньо, който падна и съдията свири дузпа за домакините. Зад топката застана Пиньо, който прати кълбото в мрежата на "канарчетата".

В началото на второто полувреме Маритимо нокаутира гостите от Пловдив. Рикардо Валенте завърши мощна контраатака на домакините с голов удар по диагонал в наказателното поле - 2:0.

В края на двубоя Фернандо Виана се опита да отбележи почетно попадение, но шутът му мина далеч от целта. Това бе и последната интересна ситуация на стадион "Ещадио дош Барейрош".

Трябва да се отбележи, че срещата пропусна звездата на Ботев Тодор Неделев, който лекува контузия. Омар Косоко пък изигра можи би последния си двубой за пловдивчани, като най-вероятно той ще бъде продаден в чужбина.

Все пак футболистите на Николай Киров заслужават само суперлативи за представянето си в Европа този сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews