БФС няма възможност да помага на клубовете, свиква спешна среща

OFFNews 19 март 2020 в 12:30 1404 0

От БФС категорично отхвърлиха възможността да помогнат финансово на клубовете, които страдат заради прекратяването на сезона.

Подобни призиви се появиха вчера. Първи бяха от Левски чрез изпълнителния директор Павел Колев, последвани от ЦСКА, които сториха това с официална декларация.

"Клубът ни няма как да генерира приходи през този период от своята спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети, както и от планувани трансфери на свои футболисти. Убедени сме, че БФС има начини, по които това може да стане.

Например в Италия вече са регламентирани подобни мерки за подпомагане на местните футболни клубове.

Вярваме, че със съвместни усилия ще успеем постигнем запазване на футболното първенство от провал и предотвратим ненужни фалити на някои от клубовете", пишат от ЦСКА като категорично декларират, че ще продължат да изпълняват задълженията си към футболисти и служители.

Още вчера от БФС заявиха чрез пресдиректора Христо Запрянов, че централата няма как да помогне.
Днес това стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

""Не виждам възможност за такова нещо. Цялата държава в момента страда, не са само Левски и ЦСКА. Става въпрос за всички фирми - физически и юридически лица, всеки страда в такава ситуация. Не намирам за уместно в такъв момент да се искат обезщетения, от който и да е", каза Фурнаджиев пред Sportal.bg.

Междувременно от БФС обявиха, че свикват спешна среща в понеделник с представители на клубовете за обсъждане на критичната ситуация.

"Във връзка с временното преустановяване на футбола в България заради епидемията от COVID-19 и изразените притеснения от страна на клубовете от създалата се ситуация, ръководството на Българския футболен съюз организира специална работна среща на заинтересованите страни в понеделник, 23 март, от 11:00 часа в Национална футболна база "Бояна".

На дискусията ще присъстват както представители на БФС, така и ръководителите на Професионалната футболна лига, на Асоциацията на българските футболисти и на Аматьорската футболна лига.

Заради препоръките на Националния оперативен щаб, срещата ще се състои в максимално тесен кръг и без присъствие на представители на медиите, като резултатите ще бъдат оповестени своевременно в информационните канали на БФС."

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови