БФС глоби сурово Херо за изказванията срещу съдиите

OFFNews Последна промяна на 10 март 2020 в 16:03 1006 0

Дисциплинарната комисия към БФС глоби старши треньора на Берое Димитър Димитров-Херо с 4000 лева.

Санкцията е наложена заради изказвания на специалиста по адрес на съдийската комисия след загубата с 0:2 на неговия отбор от ЦСКА на "Българска армия".

Димитров заяви, че със съдията Ивайло Стоянов, който ръководи мача, Берое може да бие червените, но ако е десет пъти по-силен от тях. Освен това Димитров допълни, че само 4-5 отбора от Първа лига не си избират съдии.

По-късно бургазлията допълни, че, ако "Съдийска комисия иска да обори това мое твърдение нека въведе открит за медиите жребий при определяне на съдийските назначения"

Дисциплинарната комисия глоби и Берое с общо 1800 лева заради различни прегрешения на феновете.

От Берое подкрепиха треньора си с декларация в официалния сайт, в която припомнят и други случаи на ощетяване на отбора:

"Във връзка с разпространената позиция на СК към БФС, касаеща изказване на старши треньора на ПФК Берое Димитър Димитров след мача от XXIV кръг срещу ПФК ЦСКА, заявяваме, че ПФК Берое подкрепя своя треньор в стремежа му за справедливост и феърплей. С действията си както на терена, така и извън него, ПФК Берое последователно отстоява принципите на честната игра и претендира за справедливост в съдийските отсъждания. Това поведение на нашия клуб доведе до множество нападки срещу треньори, водили отбора през последните години, които са се опитали да защитят труда си и да говорят за проблемите в българския футбол. Проблемите обаче остават и са очевидни.

Връщайки се към въпросната футболна среща, обръщаме внимание, че това далеч не е първият подобен случай на „двоен стандарт“ при съдийски отсъждания спрямо нашия отбор, като е видимо „с просто око“, че ситуацията клони към тенденциозност. За да сме конкретни, припомняме гостуването на ПФК Берое на същия стадион на 13 април 2019 г., след който мач своевременно подадохме жалба срещу съдийството по предвидения ред във връзка с тенденциозните отсъждания на рефера Валентин Железов.

В подадената жалба наред с изчерпателно посочените некоректни съдийски отсъждания, подкрепени в доказателство и с видеоматериал за нагледност, обърнахме внимание, че не в полза на нашия клуб, а „в интерес на футбола е да има честно и адекватно съдийство“.

В отговор на жалбата получихме следното: „Надяваме се, че добре съзнавате същността на работата на съдията и присъщата им възможност за допускане на неточности при преценка на ситуациите на терена.“. Разбираме, че допускането на неточности е възможно, но се противопоставяме на тенденциозността и „двойния стандарт“ в определени мачове. След като подобни „неточности“ започват да се повтарят твърде често, считаме, че е редно да се потърсят грешки и в дейността на СК. Неглижирайки проблемите не се помага на българския футбол, а напротив, проблемите се задълбочават.

Считаме също така, че доверие и взаимно уважение се градят с коректни действия и много работа, а не със заплахи и още по-малко с наказания, неотговарящи на обективната ситуация.
В подкрепа на позицията си показваме спорните моменти от последните ни два мача на стадион „Българска армия“, от които всеки фен на футболната игра може да си направи съответните изводи", пишат заралии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови