Барселона - Реал Мадрид: Кой ще удари пръв?

OFFNews 06 февруари 2019 в 11:18 1632 0

Грандовете на световния футбол Барселона и Реал Мадрид излизат в първи сблъсък от 1/2-финалите за Купата на краля. Дуелът ще се проведе на "Камп Ноу", който освен тежестта на турнира ще покаже и каква е формата на двата отбора преди заключителните месеци за сезона.

Голямата въпросителна пред старши-треньора на Барса, Ернесто Валверде е състоянието на звездата Лионел Меси. Аржентинецът получи удар в бедрото в последния мач срещу Валенсия и не е ясно дали ще бъде на терена за първото Ел Класико на 2019 година. През октомври Меси пропусна мача с Реал Мадрид от Ла Лига, а Барса унижи съперника си с 5:1, което се оказа последен мач начело на  "белия балет" за Юлен Лопетеги. В случай че десятката на "Блаугранас" не е в състояние да започне срещата Валверде най-вероятно ще включи още един халф в стартовите 11.

Контузията на Силесен ще позволи на Марк-Андре тер Стеген да застане между гредите, но нищо друго в избора на Валверде не е ясно предвид тежката визита на Билбао в неделя.

От своя страна "белите" лека-полека влизат в ритъм, натрупвайки четири поредни победи. Карим Бензема е "под пара", а младият Винисиус Жуниор играе все по-уверено и затвърди мястото си в тима на Сантиаго Солари. Единственият ребус пред аржентинския наставник е дали да заложи на Гарет Бейл или Лукас Васкес. Опитът на Каземиро също му дава предимство в битката за титулярно място с Маркос Йоренте. Любопитно е да видим дали Солари отново ще разчита на Серхио Регилон вместо на Марсело на поста ляв бек.

Кой ще нанесе първия удар в "Класико" номер 1 за следващите 25 дни ще разберем тази вечер в 22:00.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови