Всеки влизащ в Турция - с тест за коронавирус

OFFNews 10 май 2020 в 19:46 5276 0

Мехмед Нури Ерсой

Всеки пристигнал в Турция ще бъде тестван за коронавирус, съобщи министърът на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой. Тестването ще започне от началото на юни.

Създаването на центрове за коронавирус тестове ще започне първоначално на летищата в Анталия и на граничните пунктове с България и Гърция „Капъкуле“ и „Ипсала“, каза Ерсой в интервю за вестник „Хюррийет“.

Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол и ще отнемат 2-3 минути. Резултатите от тях ще стават готови в рамките на 5-6 часа и пристигащите в Турция ще са длъжни да посочват адреса, на който ще се намират, за да могат да бъдат открити при нужда.

От Министерството на културата и туризма посочват, че програмата за сертификати за безопасен за здравето туризъм се състои от 4 стълба – здравето и безопасност на пътниците, на работещите в туризма, взетите от местата за отдих предохранителни мерки и мерките по отношение превозните средства.

Системата „ол инклузив“ не се отменя, но сервирането ще бъде по различен начин, уточни турският министър.

По думите на Мехмед Нури Ерсой клиентите няма да вземат сами желаните от тях храни, а ще ги посочват на персонала в хотелите, който ще сервира поисканото. В интервю за телевизия „СиЕнЕн - Тюрк“ той подчерта, че основен критерий за сертифицирането на хотелите като безопасни ще бъде спазването на социална дистанция.

Масите и шезлонгите ще бъдат поставяни поне на 1.5 метра.

Турция се готви да постави началото на вътрешния си туризъм в края на май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews