Станишев: Увеличаването на квотите за бежанци не е достатъчно

OFFNews Последна промяна на 08 септември 2015 в 17:58 4153 2

Настояваме за единен подход на Европейския съюз към бежанската криза, основан на солидарност, тъй като нито една страна членка не е в състояние да се справи с проблема сама, но това няма да бъде достатъчно, дори и с увеличени квоти.

Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. 

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент почете с минута мълчание в Страсбург жертвите на кризата с бежанците, загинали в опит да достигнат сигурността на европейските страни.

Станишев изрази своите съболезнования и съчувствие и припомни, че по отношение на бежанската вълна, основен приоритет за ПЕС винаги е било спасяването на човешки животи.

"Липсата на мир, политическа стабилност и икономическо развитие ще продължи да тласка хората към бягство в търсене на сигурност и по-добър живот. По време на дебатите утре в пленарна зала за състоянието на Съюза и миграцията очаквам председателят на Комисията Юнкер да представи дългосрочна визия по тези сложни въпроси", коментира той.

По-рано днес Станишев се срещна с европейския комисар за международно сътрудничество и развитие Невен Мимица. Двамата обсъдиха необходимостта от фокусиране и обединяване на всички финансови инструменти на ЕС, свързани с развитието, в един общ фонд, за да могат средствата да бъдат насочвани по-бързо и ефективно към страните, източници на миграция.

"Очаквам визия за намиране на решение на конфликтите в района, за да се създадат условия за възстановяване на държавността и икономическо развитие", подчерта евродепутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2015 в 18:55

Браво на Станишев за разлика от ЕК явноможе да смята - по 10 хиляди на ден за 3-4 месеца до края на годината е повече от 200 хиляди! Браво другарю Станишев.

08.09 2015 в 18:51

Еврогейския Съюз, затворът на народите.

Демокрация посредством свръхбюрокрация от неизбрани комисари.

Няма значение хората какво мислят, те не знаят какво е най-добре за тях. Бащиците на "прогреса" като станишката ще ви напътстват как да станете по-мултикултурни, толерантни и социални.