Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полша започва изграждането на полеви болници

OFFNews 30 октомври 2020 в 16:25 1033 0

В Полша започва изграждането на полеви болници. Министър-председателят Матеуш Моравецки е разпоредил на 6 големи държавни компании да изградят съоръженията, за да може страната да се справи с пандемията COVID-19, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на изявление на началника на кабинета на министър-председателя Михал Дворчик.

В интервю за полското държавно радио Дворчик е заявил, че сред локациите, в които ще бъдат разкрити такива болници, са Плоцк и Остроленка. Градовете са разположени на 110 и 125 км от столицата Варшава, в които има голям брой инфектирани с коронавирус.

Преди седмица Полша обяви намерението си да разположи полеви болници в столицата и други силно засегнати от епидемията региони на страната и съобщи, че първата ще бъде разкрита на националния стадион във Варшава.

Днес здравното министерство на Полша съобщи за рекордните 21 629 нови случая на заразени и призна, че страната е изправена пред претоварване на болниците. Обстановката е допълнително усложнена от перспективата за масови протести във Варшава срещу забраната за аборт.

Министерството обяви, че само за един ден в страната са регистрирани 202 случая на починали от COVID-19, като общият брой на загубилите битката с вируса вече е 5351 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews