Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Генералният секретар на Съвета на Европа идва у нас

OFFNews 11 октомври 2015 в 08:10 2867 0

Генералния секретар на Съвета на Европа (СЕ) Торбьорн Ягланд

Министърът на външните работи Даниел Митов ще се срещне с Генералния секретар на Съвета на Европа (СЕ) Торбьорн Ягланд, който ще бъде на официално посещение в България в периода 11 - 12 октомври.

Българският външен министър, в качеството си на бъдещ председател на Комитета на министрите на СЕ, ще бъде домакин на посещението на Ягланд. По време на срещата между министър Митов и Торбьорн Ягланд на 12 октомври ще бъдат обсъдени приоритетите и инициативите в рамките на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ. Ще бъдат разгледани и актуални въпроси от дневния ред на Съвета на Европа, сред които бежанската и миграционна криза, приносът на Съвета за постигането на мирно решение на конфликта в Украйна, както и борбата с радикализацията, водеща към тероризъм.

В рамките на посещението си Генералният секретар на Съвета на Европа ще се срещне още с президента на Република България Росен Плевнелиев, с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на правосъдието Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews