Организираните фенове на Левски застанаха зад Лукойл

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2018 в 16:08 24881 0

Организираните привърженици на Левски се обявиха в подкрепа на баскетболния клуб, който от няколко дни е спонсориран от Лукойл. Най-гoлямата фенска организация НКП излезе с официално съобщение на сайта си по този повод. Преименуването беше възприето нееднозначно, а от Лукойл обясниха насочването на паричния поток от Академик към Левски с желанието да получат повече фенска подкрепа и ето, че вече я получават, поне на думи.

Ето и декларацията:

"Скъпи левскари,

в последните дни много се изписа и изговори около един от най-важните и съдбовни моменти в историята на баскетболния отбор на Левски. Казваме отбор, защото клубът винаги е бил сам един и сега не е по-различно.

За първи път от много години този отбор, който ни е радвал неведнъж, има стабилност, сигурност, бъдеще. Отбор, който само в последното десетилетие бе на косъм поне на три пъти да изчезне (като някои други), сега мечтае.

Къде с любовта на феновете, къде с ентусиазма на някои ръководители, къде с професионализма и левскарския дух на някои играчи, но този отбор оцеля! Каквото било - било е!

Дойде момент, когато най-обичаният и популярен български клуб заслужено получи подкрепа. Компания, която е доказала сериозния и отговорен ангажимент към българския спорт и по-конкретно баскетбол, избра нас. Протегна ни ръка!

Спонсорският договор на "Лукойл България" с Левски е началото на едно добро и обещаващо партньорство. Гарант за бъдещ професионализъм. Отборът продължава десетилетната си традиция - нашият клуб, нашата емблема, нашият отбор. БК Левски със спонсор "Лукойл" към момента е събрал най-доброто като състав.

Има само двама чужденци и куп талантливи и доказали се български момчета. Те заслужават да ги подкрепим. Това са бъдещи шампиони! Те са Левски!

Елате в залата и защитете емблемата на Левски!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови