Националите заминаха за Португалия, Везенков ще е на линия за двубоя

OFFNews 31 юли 2017 в 16:02 1321 0

Родната ни звезда в баскетбола Александър Везенков заяви категорично, че ще бъде на 100% готов за сблъсъка с Португалия в първия мач от предварителните квалификации за Световно първенство.

Крилото на Барселона стресна щаба на националния отбор, след като получи травма в глезена в последната контролна среща срещу Македония миналия петък.

"Добре съм чувствам, не съм тренирал, но щом съм тук, няма да го мисля. Отивам, на 100% ще бъда, и най-важно е сряда вечерта да се представим на ниво," категоричен бе Везенков.

"Доктор Белев каза, че сме минали с лекото, трябва да почивам 2-3 дни. Аз исках още днес да тренирам, но не ми разрешиха. Имаме тежък път, да мине всичко както трябва и утре ще направя 1-2 тренировки там и сряда ще съм напълно готов за трудния сблъсък.

Ще е много тежко, гледахме Португалия, добър отбор, играе агресивно, с много голяма енергия. Но отиваме, за да победим. Миналата година се опитвахме да играем добре.

Тази отиваме само, за да победим, всичко останало ще е провал. Мисля, че ще направим един много добър двубой," коментира съперника първият българин, избиран в Драфта на НБА.

Националният отбор на България по баскетбол замина с група от 12 играчи за Португалия, където в сряда ще изиграе първия си мач от предквалификациите за световното първенство през 2019 година.

Изненадващо в групата на тима не попадна 18-годишният Йордан Минчев, като от треньорския щаб не посочиха причина защо състезателят на Фенербахче не е в групата за срещата с "мореплавателите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!