Националите остават без Везенков, ако заиграе в НБА

OFFNews 22 юни 2017 в 14:45 1764 0

Родната ни звезда в баскетбола Александър Везенков има вероятност да не играе повече за България.

Това ще се случи при услове, че талантът подпише с тим от НБА. Везенков може да си намери нов отбор още тази нощ в Ню Йорк, ако бъде избран от някой от 30-те отбора.

От тази година се променя форматът на квалификации за големите първенства, като вместо лятото, мачовете ще се играят по време на сезона в т. нар. „прозорци”, както е във футбола, например.

Това принуди НБА да обяви официално, че няма да допуска свои баскетболисти да играят за националните си отбори, тъй като те са изложени на риск от контузии, а в САЩ ще трябва да им плащат огромни заплати без на практика да могат да използват услугите на играчите ако нещо се случи.

Забраната важи само за квалификационните прозорци на националните отбори, но не и за големите шампионати като континентални първенства, световно или Олимпийски игри.

Вероятността Везенков да подпише с някой отбор не е малък, тъй като преди няколко дни родният талант попадна в челната десетка на най-добрите леки крила в Драфта според USA Today.

Изданието изготви Топ 10 на баскетболистите на всяка позиция, като 21-годишният българин е поставен под №10 на своя пост, а пред него са Синдариъс Торнуел (№9, Южна Каролина), Алберто Абалде (№8, Бадалона), Дилън Бруукс (№7, Орегон), Ви Джей Бийчъмн (№6, Нотър Дейм).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови