Националите ни по щанги осакатяха преди европейското първенство

OFFNews 01 март 2018 в 12:38 23286 0

Снимка Facebook

Тежки контузии на водещи състезатели мъчат българския национален отбор по вдигане на тежести. Това се случва по-малко от месец преди старта на европейското първенство за мъже и жени в Букурещ.

Вицешампионът на стария континент и шести в света от миналата година Васил Господинов (кат. 105 кг) е с възпаление в областта на слабините, което му пречи да се подготвя нормално. Участието му е под въпрос.

Ивайло Иванчев, който бе дал втората по сила заявка в кат. 94 кг за европейското, е скъсал частично мускул и участието му не е сигурно.

Двукратният европейски бронзов медалист Владимир Урумов, който бе с най-силната заявка в кат. 62 кг, пък е със сериозни проблеми в кръста.

Като се прибави и травмата в коляното на европейския шампион от 2014 година и два пъти номер 2 в света Иван Марков (85 кг), която със сигурност го вади от шампионата, то е ясно защо треньорът Иван Иванов се е видял в чудо.

Все пак наставникът очаква лекарският екип да направи всичко възможно да оправи някои от контузените, но със сигурност формата им няма да е същата както преди да получат травмите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!