Едмонд Назарян излиза за европейско злато

OFFNEWS 11 февруари 2020 в 02:18 2360 0

Снимка Костадин Андонов/bul-wrestling.org

Страхотен дебют прави на европейско първенство при мъжете синът на легендарния борец Армен Назарян Едмонд.

Вчера той сътвори истински подвиг на шампионата на Стария континент в Рим и днес ще се бори за златен медал. Едва 18-годишният българин направи обрат от 0:5 и тушира Елданиз Азизли (Азербайджан), който е номер 1 в Европа и света за 2018-а година.

Азизли започна много агресивно схватката и Назарян бе принуден да се защитава, което доведе до точка за пасивност и партер. Последваха две чисти пренасяния и 4 точки в полза на фаворита от Азербайджан, а първата част завърши при резултат 5:0 в негова полза.

Назарян обаче показа уникалната си техника и изравни за 5:5 още в началото на втората част, а 31 секунди преди края прикова тялото на Азизли до тепиха и го тушира за удоволствие на зрителите в "Пала Пеликоне".   
Назарян започна турнира с две експресни победи с технически туш срещу норвежеца Сноре Лунд и италианеца Джовани Френи. Тези два двубоя продължиха по-малко от една част - само минути и 28 секунди.

18-годишният българин ще играе на финал срещу Витали Кобалоев (Русия), който е европейски шампион за мъже от 2019 година.

Кирил Милов, световен вицешампион от 2018-а, mcu ще има за съперник непретенциозния швейцарец Дамян вон Еуб на старта в категория до 97 кг на класическия стил от европейското по борба в Рим.

А при успех вероятен негов съперник на четвъртфиналите ще бъде олимпийският, 3-кратен световен и 5-кратен европейски шампион Артур Алексанян (Армения). Миналия месец националите ни бяха на лагер именно с арменците в Ереван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови