Дизела тръгва за рекорд по Е4 от площада в Драгалевци

OFFNews 31 юли 2019 в 12:20 3262 0

Екстремният ни бегач Кирил Николов-Дизела се подготвя за поредното си вълнуващо предизвикателство.

В четвъртък, 1 август, той ще се насочи към българската част от международния туристически маршрут Е4, като ще стартира от Драгалевци с намерението за по-малко от два дни да стигне до крайна си точка в планината Славянка, която е част от Рило-Родопския масив, позната и Алиботуш.

Дизела ще стартира вечерта на 1 август от площада в Драгалевци, а финалът се очаква да е в събота, ако изпълни първоначалният си план да преодолее 240-километровата дистанцията под 48 часа.

Сегашният рекорд е два дни, 22 часа и 44 минути и принадлежи на Боян Дочев.

"Най-топлата част се очаква да е във Верила като по-ниска планина и след това участъкът между Пирин и Славянка, където е доста по-късо - няма и 20 км", обясни решението си Николов пред "Дневник".

В навечерието на старта Дизела призова феновете си за подкрепа в социалните мрежи, като покани най-ентусиазираните от тях да дойдат да го изпратят на старта.

Ето какво написа Дизела във Фейсбук:

"Стартът на бягането си остава за сега 1ви Август от 19 часа на мегдана в Драгалевци. Който има желание може да дойде и да ми помаха, да ми пожелае успех или каквото там се сетите. Както миналата седмица бях споменал, колко важно нещо за такъв проект са партньорите, същото се отнася и за екипа.

Та тадаааа, представям ви почти всички замесени в бягането, карането, възстановяването, храненето, раздаване на задачи, изпълнение на съответните задачи. Още в далечната 2013-та Димитър Димитров бе в основата на проекта 5 за 24 и ето, че шест години по-късно той и XCoSports Bulgaria все още добре се справят с това да организират моите събития.

Благодаря на всички ви! Вие сте страхотни! Тук е момента да благодаря на ДЗИ за това че се погрижи целия екип да бъде застрахован със застраховки „Туризъм в България“ https://bit.ly/2XhOSo5 и „Закрила“ https://bit.ly/2OEtQsQ и по този начин да остане спокоен за престоя си в планината", написа Дизела.

За тези 48 часа той планира да спи не повече от 1 час, като е предвидил това да стане в Пирин, но ще реши къде точно по време на бягането.

По време на екстремния си преход Дизела ще използва безплатното мобилно приложение E-SOS, чрез което неговите близки, фенове и екипа му ще могат да проследяват маршрута му. Основното предимство на E-SOS е бързата връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS.

Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти. Апликацията е съвместна разработка на VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно, без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови