Антоанета Костадинова спечели сребърен медал на игрите в Полша

OFFNews 26 юни 2023 в 14:34 1463 0

Антоанета Костадинова

Снимка БОК, архив

Антоанета Костадинова

Антоанета Костадинова спечели сребърен медал на продължаващите в Полша Европейски игри. В спортната стрелба на 25 м пистолет българката събра във финала 26 т., само с една точка повече златото грабна гъркинята Ана Коракаки. Другата ни представителка Мирослава Минчева се нареди 28-а в квалификациите с 566 т., съобщи Българският олимпийски комитет.

Това е пети медал за Антоанета Костадинова от европейски игри. В дебютния форум в Баку2015 тя спечели сребро на 25 м пистолет, след това от Минск'2019 си тръгна с два бронза – на 10 м въздушен пистолет и на 25 м пистолет и сега от Полша вече спечели бронз в микса на 10 м и сребро на 25 м пистолет.

С отличието днес България вече има три медала на игрите в Полша, след сред среброто на Ивет Горанова на карате и бронза на Антоанета Костадинова и Самиел Донков в микса на спортна стрелба на 10 м пистолет.

В кат. 73 кг на олимпийското таекуондо Калина Бояджиева започна участието си с победа 2:0 над Дана Азран (Изр) и по-късно днес ще срещне на четвъртфинал туркинята Нафя Кюс.

В стрелбата с лък Иван Банчев загуби в 1/32-финал от Анти Текониеми (Фин) с 3:7.

В груповата фаза на бадминтона при мъжете Димитър Янакиев стартира с победа 2:1 над украинеца Данило Боснюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови