Владимир Кличко: Имах 100 причини да продължа и още 100 да спра

OFFNews Последна промяна на 15 август 2017 в 12:42 1320 0

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко призна, че е имал "100 причини да продължи и още толкова да спре с бокса", пише udarsport.bg.

41-годишният украинец сложи край на кариерата си на 3 август и отказа реванша с Антъни Джошуа. Кличко загуби с технически нокаут първия мач за титлите на IBF, WBA и IBO на „Уембли“. Той призна, че планът му е бил различен.

"Планът ми беше да спечеля мача и да продължа, бях обсебен от победата. След това имах 100 причини да продължа и още 100 да спра. Когато взех решението да се оттегля, част от мен умря.

Но забелязах, че мотивацията ми вече е на друго място. Дори тези 20 млн. евро, които щях да спечеля от евентуалния реванш, не можеха да ме накарат да продължа. Само за пари, щях да заблуждавам себе си", сподели Кличко пред "Билд".

Украинецът призна, че е бил близо до оттегляне от бокса още през 2009 г.

"През 2009 г. в мача с Руслан Чагаев скъсах бицепс на лявата ръка. Направиха ми операция, но след това започнах подготовка прекалено рано и го скъсах пак. Направиха втора операция, а докторът ми каза: "Оправих го, но ако не внимаваш, ще го скъсаш отново", добави украинецът.

Той все пак е доволен, че е сложил край на кариерата си по собствено желание: "Оттеглих се при моите условия. Не ми се налагаше да спра, защото съдбата ме е притиснала до стената. Сърцето и душата ми намериха мир".

Кличко призна, че е получил съобщение от майка си, която е написала: "Браво!".

Сега украинецът се занимава с бизнес и с мотивационни речи. През май той изнесе лекция за предизвикателствата в Орландо.

"Бях развълнуван, усетих адреналина и си казах: "Влад, това не е толкова лошо". Отварям нова глава", добави още Кличко.