Боксьорите ни без грешка във финалите на „Странджа“

OFFNews 25 февруари 2018 в 19:04 4131 0

И тримата ни финалисти на международния боксов турнир „Странджа“- Боян Асенов (кат. до 56 кг), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91), спечелиха титлата в своите категории.

Най-малкият от тримата братя Асенови – Боян, се окичи със златния медал при 56-килограмовите при своя дебют на международната сцена при мъжете. Той победи Шахриер Ахмедов от Русия с 4:1 съдийски гласа (29:28, 28:29, 30:27, 29:28, 29:28).

"Руснакът не е лек боксьор, но го превъзхождах с по-добра техника. Благодарен съм на всички треньори и ръководители, както и на брат ми Даниел Асенов, които ме подкрепяха в тези първи мои стъпки при мъжете, защото при смяната на възрастта не е лесно“, сподели след награждаването си 18-годишният Боян.

Да го окуражава плътно до него бе и Тайсъна, който пропусна турнира заради контузия. „Проблемите с палеца вече отшумяват и дори направих спаринг преди няколко дни. Важното е да съм напълно готов за предстоящото европейско първенство до 22 г., а преди това имам и мач от WSB сериите с „Френските бойни петли“ срещу отбора от Хърватия“, разкри Даниел, който е носител на купа „Странджа“ за 2017 г.

В категория до 91 кг Радослав Панталеев направо разби съперника си от Иран Салар Голами. Българинът изглеждаше като разярен бик на ринга и под бурните овации на публиката бе на път да откаже съперника си. Съдиите бяха повече от категорични, като присъдиха победа с 5:0 с най-голяма разлика в точките от всички срещи на турнира – 30:26, 30:25, 30:25, 30:26, 30:26.

За Панталеев това е втора титла от „Странджа“, след тази в предишната му категория до 81 кг от 2015 г.
„Много съм доволен от представянето си, защото това ми беше първо по-сериозно състезание в новата за мен категория, която е с цели 10 кг повече от предишната. Мисля, че съм добре подготвен и ми върви в тази категория“, сподели Панталеев, който след 2 дни заминава за Англия, за да играе в петък в мача от WSB срещу състава на Италия.

Трета титла при най-тежките (+91 кг) от „Странджа“ прибави към колекцията си Петър Белберов. Българският национал има злато от предишните две издания на надпреварата. Сега Белберов се справи с Гюрген Ховнанисян от Армения с 4:1 гласа – 28:29, 30:27, 30:27, 29:28, 29:28.

Оказа се, че Белберов е играл с тежка контузия на дясната ръка, за която той не искаше да се разбира предварително. „Скъсах връзки на бицепса още в първия мач и накрая не можех да играя на 100% -беше ми доста трудно. Преди финала дори бях изпаднал в депресия, но благодарение на съотборниците ми от националния тим се вдигнах“, разкри Белберов.
Контузията няма да му позволи да партнира на Панталеев в предстоящия WSB сблъсък, тъй като поне месец ще се наложи да щади ръката си.

И тримата ни шампиони също бяха наградени, облечени със специалните фланелки с надпис #boxinginolympics в подкрепа на оставането на бокса в олимпийското движение.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови