Стойка развя знамето на Добрич

OFFNews Последна промяна на 14 август 2021 в 13:38 2576 0

Олимпийската ни шампионка при 51-килограмовите от боксовия турнир в Токио – Стойка Кръстева развя знамето на Добрич в родния си град. Тя направи това при среща в Общината, където бе поканена от кмета Йордан Йорданов.

„Развълнувах се, защото тези две имена на мои учители – на първата ми учителка г-жа Денка Иванова и на класния ми ръководител от пети клас, г-жа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков – тези трима души значат много за мен. На тях дължа всичките си успехи – на първите две в училище и на треньора в залата – те ме направиха това, което съм сега. Изключително съм благодарна на тези хора, защото когато един спортист е на върха, всички са с него, а когато е в падение, малко са хората, които остават до него, а те бяха винаги до мен”. Това заяви Стойка по време на посещението си в родния си Добрич.

С нея бяха съпругът и родителите й, които от години живеят в плевенското село Върбица. Именитата спортистка бе посрещната още от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков, първия й треньор Стефан Петков, директора на Спортното училище Николай Дяков и председателя на Спортен клуб „Бокс Добрич“ Радослав Йорданов.

„Добрич показа, че Добруджа ражда победители. Добре дошла у дома“, приветства олимпийската шампионка кметът, като й връчи подаръци – часовник с емблемата на града „Стария Добрич“, за да не забравя корените си; книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното училище, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът й ще стои на почетно място в училището. „Благодарна съм, че не сте ме забравили, както аз никога не съм забравила Добрич. Нека нашият град бъде на върха не само в спорта, а и във всичко”, каза още развълнуваната Стойка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови