Станимира Петрова ни донесе четвърти медал от европейското по бокс

OFFNews 19 октомври 2022 в 20:27 1741 0

Бокс

Снимка БФ Бокс

Станимира Петрова

Станимира Петрова осигури четвърти медал за България от европейското първенство по бокс за жени в черногорския град Будва. Световната и трикратна шампионка на Стария континент се класира за полуфиналите в категория до 54 килограма. По този начин тя си гарантира минимум бронзово отличие от шампионата.

На четвъртфиналите българката записа победа над представителката на Сърбия Йелена Зекич. Най-титулуваната българска националка се представи на висота в хода на цялата среща и не допусна никакви колебания. Тя имаше превъзходство и в трите рунда, като напълно заслужено се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа. За място на финал в петък Петрова ще боксира с Анастасия Ковалчук (Украйна).

В другата среща с българско участие днес Златислава Чуканова (50 кг) отстъпи с 2:3 гласа (27:30, 29:28, 29:28, 28:29, 27:30) на Кейтлин Фрайърс (Ирландия). Мачът премина много равностойно, като двете не се притесниха да влязат в сериозна размяна още от първия рунд.

Чуканова опита да наложи своя ритъм, но във втората част изостана малко от съперничката си, което се отрази и на резултата при съдиите. Българката се хвърли с всички сили, за да обърне нещата в своя полза в третия рунд, но това не бе достатъчно и тя приключи участието си на четвъртфиналите.

С класирането на Петрова България ще има четири боксьорки на полуфиналите в петък. Освен нея, в битка за участие на финалите ще влязат Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови