Боксьорките ни спечелиха вече три медала на европейското

OFFNews 18 октомври 2022 в 21:55 1822 0

Бокс

Снимка bgboxing.org

Венелина Поптолева

Светлана Каменова осигури перфектния ден за българския бокс на европейското първенство за жени в Будва, Черна гора. Носителката на купите „Странджа“ и „Балкан“ тази година се класира за полуфиналите в категория до 57 килограма, като по този начин донесе трети медал за страната ни от шампионата. Преди това, победи на четвъртфиналите постигнаха Севда Асенова (48 кг) и Венелина Поптолева (52 кг).

Каменова не остави шанс на датчанката Мелиса Мортенсен и си гарантира минимум бронзово отличие. Българката победи след нокаут във втория рунд, като разликата в класите бе осезаема. На 21 октомври за място на финала Каменова ще се изправи срещу гъркинята Олга Пападату.

За Светлана Каменова това е трети медал в кариерата от голямо първенство. Тя е първата българка с отличие от световен шампионат – бронз през 2012 година, като има и сребърен медал от европейското първенство през 2014 година.

В сряда предстоят още два двубоя с българско участие на четвъртфинали. Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с Кейтлин Фрайърс (Ирландия), а Станимира Петрова (54 кг) ще срещне Йелена Зекич (Сърбия).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови