Пулев: Английският на Фюри е по-добър

OFFNews 25 октомври 2018 в 09:24 1610 0

Английският на Хюи Фюри е по-добър от моя, пошегува се звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев в ефира на Нова телевизия в навечерието на големия мач с британския боксьор на 27 октомври, който ще излъчи претендента за световната титла във версия IBF.

Кубрат Пулев гледа изключително сериозно на мача срещу по-младия и по-висок съперник, като не изключва всякакви сценарии, включително и загуба.

"Това е спорт, дори от загубата може да извлечеш по-ценни уроци", коментира Кобрата, който държи на положителния си имидж на и извън ринга. Той се върна и към детството си в семейство с пет деца, възпитани в патриотизъм и родолюбие.

"Баща ни четеше много и ни даваше изключителен личен пример. Започнах с бокса от 12-годишен с нежелание, но постепенно се запалих, а и резултатите ми бяха добри и треньорите видяха перспективата в мен. Силата идва първо отвътре, а след това се прибавя и физическата сила.

Баща ми се е запалил по бокса покрай филма "Първобитен звяр". Парите са важни, но не са всичко за мен. По-важно е отношението и уважението. Брат ми Тервел е най-верният ми човек. Макар и често да се караме и да спорим, включително и за глупости. Обикновено аз отстъпвам, а впоследствие той смекчава позицията си. Пожелавам му успех в събота.

Фюри е силен боксьор, не мога да дам прогноза. На ринга трябва и късмет, но смятам, че ще се справя, колкото и да е трудно. В бокса е като във футбола - един удар може да сложи край на мача, както е със златния гол", каза още Кобрата, който за финал си пожела колкото може повече хора да напълнят "Арена Армеец".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови