Най-големият боксов канал в САЩ спечели наддаването за Джошуа - Пулев

OFFNews 22 септември 2017 в 14:29 4448 0

Най-големият боксов канал в САЩ - Showtime, ще излъчи на живо за американските фенове на бойните спортове сблъсъка за световните титли (на IBF и WBA) между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф.

От канала спечелиха наддаването за правата с НВО, който се включи в битката, но офертата за 1,6 милиона долара натежа на везните в полза на Showtime.

По принцип от Showtime имаха договор с Джошуа за три мача, но той изтече през април. Те обаче си запазиха правото да станат първи избор, ако предложат равна на най-добрата оферта, което се и случи.

Почти всички билети за двубоя между Джошуа и Пулев в Кардиф вече са разпродадени. В момента са останали по-малко от 200 пропуска на цена от 300 паунда, съобщи boxingnews24.com. Само в първия ден от пускането в продажба бяха изкупени 70 000 билета.

За Пулев това ще е втори шанс да стане световен шампион. Първият беше на 15 октомври 2014 г., когато беше нокаутиран в петия рунд от Владимир Кличко.

Това е и  единствената загуба на Пулев на професионалния ринг. 36-годишният българин има 25 победи, 13 от които с нокаут. Последната му среща беше на 28 април, когато надигра по точки американеца Кевин Джонсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови