Кой и как превърна Ивет Горанова в булдозер?

OFFNews 12 август 2021 в 10:51 6623 0

Мотивационният треньор Моузес Налока разкри подробности за работата си с каратеката Ивет Горанова, която спечели златен медал на олимпийските игри в Токио. Името на Налока е добре известно в бизнес средите, но нашумя с нова сила, след като Горанова благодари първо на него за спечелването на ценното отличие при дебюта на каратето като олимпийски спорт. Той започва работа с Ивет преди квалификационния турнир в Париж през юни. Задачата изглежда на пръв поглед като “мисията невъзможна”.

“Аз обичам предизвикателствата. Ивет беше отворена към работата с мен. Това е много важно. В началото имахме разговор от два часа. Аз казах “Отиваме за златото”. Тя не го вярваше, треньорът не го вярваше, във федерацията смятаха, че е прекален оптимизъм. Помня как ми се обади от турнира в Париж. Каза, че остават само четири мача до края, а има само три квоти за Токио.

Аз я проведох през един кратък курс от 20 минути и взехме златото. След това имахме един месец за подготовка за Токио. Много хора се готвят с години за златото, а ние имахме само месец. Тя беше отворена да ме слуша. Когато гледах мачовете й, аз видях един булдозер. Аз й казах . “Ивет, ти си булдозер”. Нали знаете какво прави булдозера. Той просто срива всичко, нищо не може да го спре, отива и размазва. Тя спечели и петте си мача, защото ментално ние работихме върху това - стъпиш ли на татамито, ти не си Ивет, а булдозер. И тя го постигна”, казва Налока.

“Моята увереност, че отиваме за златото в Токио, се пренесе върху нея. Много е важно да се обграждаме с хора, които вярват във вашия потенциал. Карах я да пее националния химн “Мила родино”. Пеех с нея”, споделя още Налока.

“Имайте ясна цел, мислете за крайния резултат, а не за други условия. Започнете да предприемате действия, ако не работа, сменете подхода, не крайната цел. Аз не знам нищо за каратето, но съм експерт в човешкото поведение и мога да ви изведа до златния модел във вашата област”, казва още угандиецът.

Вижте повече във видеото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!