Една точка не стигна на Даниел Александров за ново злато в борбата

OFFNews 12 февруари 2020 в 21:27 4183 0

Представителят ни в категория до 82 кг Даниел Александров загуби финала на европейското първенство по борба в Рим. Българинът отстъпи с 1:2 точки пред азера Рафиг Хусеинов, който е световен вицешампион от 2019-а.

Александров плати за пасивността си през по-голямата част от срещата, а във втория рунд не успя да компенсира с повече активност.

Така медалите ни от европейското първенство станаха два след златото на Едмонд Назарян вчера. Утре страната ни ще се окичи с нови два медала, тъй като в женската борба Миглена Селишка и Биляна Дудова достигнаха до финалите.

Финалът започна зле за Александров. Българинът се измъкна в началото на схватката от загуба на две точки, след като азерът се опита да го издърпа. След това българинът беше поставен на партер заради пасивност. Нашият борец успя да се защити добре и по правилата, но съперникът му поведе с точка.

Българинът стартира втората част агресивно, търсейки партер, но Хусеинов показа добра защита. Азерът бе наказан за пасивност и така се стигна до равенство 1:1 точки.

Последната точка в срещата отново беше в полза на Хюсейнов и отново беше отсъдена за пасивност на българина. В края на срещата Александров беше много уморен и силите не му стигнаха за нова атака, която да му донесе европейската титла.

По пътя към финала Александров започна с победа в калификациите над Михаел Вагнер от Австрия. Вторият си успех той постигна над унгареца Ласло Шабо с 5:1 точки. На четвъртфиналите Скейтъра се справи с 3:1 точки със Станислау Шафаренка от Беларус. В полуфиналите дупничанинът се наложи със 7:3 точки над германеца Ханес Вагнер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови