Едмонд: След инфарктната битка с азера бях сигурен, че ще взема златото

OFFNews 20 юни 2019 в 13:19 1949 0

"Много съм щастлив, защото тази титла спечелих доста по-трудно от миналогодишната", заяви при завръщането си в София Едмонд Назарян, който на първенството в Италия ликува за втора поредна година с европейското злато при кадетите.

"А след като спечелих инфарктния четвъртфинал, в който губех с 0:7 от азера и успях да обърна резултата в моя полза до 7:7, бях сигурен ще се взема златото. Всъщност на това първенство дойдох именно за титлата, друго не ме устройваше.

Така ме е учил моят баща. Затова се амбицирах, проявих характер и се радвам, че отново успях да зарадвам България със златно отличие.

Следващата ми цел е световното, което ще бъде в София в края на юли. Надявам се и тогава да бъда на най-високото стъпало на стълбичката", добави още борецът.


Назарян младши ликува с титлата в категория до 51 кг, като на финала във Фаенца победи с технически 10:0 туш турчина Барис Ербек за 2,38 мин. А това бе дебют за Едмонд в по-горната категория на голямо първенство.

През миналата година той стана шампион при 45-килограмовите.

"Сега се радвам дори повече, отколкото на моите успехи като състезател – заяви леко прегракнал Армен Назарян. – Голямо напрежение беше.

Защото виждам, че Еди върви по моите стъпки, и прави всичко, което му казвам. Ощетиха го на четвъртфила той губеше с 0:7, но появи голямо сърце и успя да спечели тази битка.

След това бях сигурен, че ще стане шампион. Сега на това първенство беше доста по-трудно, защото азери, турци, например, са по-големи на възраст и дори вече се борят при юношите", завърши изгряващата ни звезда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови