Борците отпразнуваха с як купон медалите от европейското в Сърбия

ОFFNews 12 май 2017 в 17:22 5695 0

Снимка БФБорба

Освен да се борят националите ни демонстрираха и отлични умения да се забавляват. Президентът на федерацията Христо Маринов даде официална вечеря в чест на българските успехи на Евро 2017 в Нови Сад.

Там тимът ни завърши с 6 медала - от които две титли, три сребърни отличия и едно бронзово. А неолимпийските стилове борба донесоха още две европейски титли при дебюта си на голямо първенство.

Най-активни на дансигна бяха европейската шампионка Биляна Дудова, както и треньорът на националките Петър Касабов. Класиците, водени от лидера си Иво Ангелов, също не отстъпваха в танците.

Най-щастливи от присъствието на медалистите бяха трите деца на Армен Назарян, треньор на класиците. Едмонд, Гриша и Инеса не спираха да се радват и снимат с героите на Евро 2017.

Петър Дойнов, треньор на борците ни в неолимпийските стилове, подари на президента Христо Маринов отборната купа от Нови Сад. Там нашите останаха втори, на една точка от върха. И то само защото не бяха с пълен състав на първенството.

Сред гостите бяха и много шампиони от близкото ни минало - двукратният златен олимпийски шампион Петър Киров, петкратният №1 в света и Европа Александър Томов, световният и европейски шампион Янко Шопов, двукратният №1 Европа Живко Вангелов и други.

Тържеството бе уважено и от Данаил Ганчев, син на Гриша Ганчев, един от големите благодетелите на българската борба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови