Борците ни се връщат с два медала от Иран

OFFNews 27 януари 2018 в 13:18 2711 0

Борците ни в класическия стил приключиха с два медала на престижния турнир "Тахти къп" в Иран.

Даниел Александров взе сребро при 82-килограмовите, като на финала отстъпи пред турчина Емре Кус, трети от световното през 2013-а. Преди това петият от Мондиал 2017 записа три победи над борци от Куба, Турция и Иран.

За отличието се пребори и еврошампионът Тарек Абделслам, който се състезава в две категории над своята до 87 кг. Асът ни загуби на старта, но след това преодоля репешажите и за бронза се наложи над киргиза Ширдаков с 9:3.

Августин Спасов остана осми в кат. до 60.

Българи бе представена с петима състезатели, водени от старши треньора Армен Назарян. На тепиха излязоха още младите Дейвид Димитров (67) и Стоян Кубатов (72), които загубиха рано.

Надпреварата бе и първа за сезона в класическия стил по новите правила и новия регламент, въведен от Международната федерация (UWW) от 1 януари 2018 г.

Иранците спечелиха най-много златни медали - три, а с по две титли завършиха Турция, Казахстан и Киргизстан.
Мими Христова и Биляна Дудова пък останаха на крачка от отличията на престижния турнир "Иван Яригин" в Красноярск (Русия).
И двете националки излязоха в категория до 59 кг.

Христова, носителка на 5 медала от европейски първенства, стигна до полуфиналите, където бе спряна от китайката Ронг с 4:8, а за бронза отстъпи с минималното 5:6 от рускинята Вероника Чумикова.

Еврошампионката Биляна Дудова пък загуби на полуфинала от американката Алисън Рейгън с 6:9., а за бронзовото отличие претърпя поражение отново от представителка на домакините. Уляна Тукуренова се наложи с 8:3.

Днес на тепиха ще излезе двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин (62 кг), а утре чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев (74 кг).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews