Заловиха измамница, предлагала работа в чужбина

Мадлен Шишманова 07 май 2012 в 16:23 1248 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Полицията в Перник е заловила 21-годишно момиче при опит за измама. Тя публикувала в интернет фалшиви обяви за работа в чужбина,  съобщава bTV.

Операцията по залавянето й започнала преди два дни, когато жена от Радомир подала сигнал в МВР. Тя била прочела обявата, предлагаща работа в чужбина и се обадила. След като се свързала с посоченото лице за контакти, се усъмнила в коректността на отсрещната страна. В разговор по телефона била уговорена среща за уточняване на подробностите и заплащане на 300 лева комисионна за услугата.
Находчивата измамничка работела с двама помощници на същата възраст. Тримата са задържани. Униформените установили, че в началото на май младата жена публикувала обява в интернет. За посредническата услугата желаещите да работят в чужбина трябвало да заплатят по 300 лева аванс. Асистенти получавали по 20 лева, за да присъстват на срещите и да разказват колко са доволни от услугите на фирмата и нейната представителка. Оказало се, че обаче , че изобщо няма никаква фирма, а мнимата й служителка се представяла с различни имена. Според полицията е възможно и други хора са станали жертви на измамата. По случая е образувано досъдебно производство.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!