В митниците подготвят протести заради местенето на администрацията

Последна промяна на 17 юли 2012 в 08:12 1009 0

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков Снимка: БГНЕС.
Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков Снимка: БГНЕС.

Служителите на агенция „Митници“ публично се обявиха против решението на правителството за преместването на службата от София в Русе. Те обявиха, че подготвят протести.

Идеята за преместване на различни звена от администрацията от София в други градове беше прокарвана от вицепремиера Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов чрез промени в Закона за администрацията.

От централното управление на агенцията изпратиха отворено писмо до медиите, в което пишат, че подобни промени „нарушават основни демократични принципи, човешки и граждански права и напомнят за тоталитарен подход на управление“. Друг мотив срещу решението е, че преместването би нарушило общуването между звената, а функциите между централните управления и служителите ще бъдат „изцяло подменени“. Преместването на част от администрацията би струвало „хиляди левове“, пишат още шестимата членове на инициативния комитет, подписали писмото.

За тях решението е удар по администрацията и по управлението на държавата, което би станало по този начин „неконтролируемо“.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !