Сирийски самолети бомбардират град до турската граница

12 ноември 2012 в 11:48 1738 0

Масови убийства в Сирия. Снимка: БГНЕС, архив
Масови убийства в Сирия. Снимка: БГНЕС, архив

Сирийски военни самолети бомбардираха контролирания от бунтовници град Рас ал Аин, който се намира на броени метри от турската граница, съобщиха световните информационни агенции.

Жителите на града търсят убежище в Турция. Изтребител обстреля район на броени метри от граничното заграждение, което разделя Рас ал Аин от турското селище Чейланпинар. По първоначална информация самолетът е пресякъл границата и е навлязъл в турското въздушно пространство.

Хеликоптери също обстрелват цели в близост до града, който в четвъртък бе завзет от бунтовниците при тяхното настъпление в североизточната част със смесено арабско и кюрдско население. Засега не се съобщава за жертви.

Днес стана ясно, че  Великобритания може да разположи военни сили около границите на Сирия. Началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Великобритания заявява, че плановете за военна интервенция в Сирия са в постоянна готовност, но подчертава ,че размера на изпратените сили ще бъде ограничен и ще зависи от подкрепата на местно ниво. Основна задача пред Великобритания е да не се позволи сирийската криза да се прехвърли към Йордания, Ливан и особено Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!