Протестиращите: Ние искаме мир, а Цветанов ни очерня

Елица Мартинова 13 март 2013 в 13:01 1646 0

Дончо Дудев прочете исканията, зад които се обединиха организаторите на протеста
Дончо Дудев прочете исканията, зад които се обединиха организаторите на протеста

„Ние полагаме наистина много сериозни усилия нашите протести и демонстрации да минат без ексцесии, даваме си имената в столична община, координираме се със СДВР за това и сега бившият министър да се опитва пред цялото общество да ни очерня за това, което се случва“, коментира пред БГНЕС един от организаторите на протеста Дончо Дудев.

Той заяви, че в началото протестите са се основавали върху справедливи социални искания, а в последствия са прераснали в политически. По думите му в това няма нищо необичайно и досегашният вицепремиер Цветанов не би следвало да търси конспирации.

Вчера от БСП предупредиха, че Цветанов следи лидерите на протестите.

„По заповед на Цветан Цветанов са изготвени досиета на лидерите на гражданските протести. Те са подслушвани по телефона, следена е тяхна кореспонденция, а някои от тях са поставени и под външно наблюдение. Рови се в тяхното минало, събира се информация, която може да бъде злепоставяща. Това се прави с цел тези хора да бъдат дискредитирани“, съобщи във вторник председателят на левицата Сергей Станишев.

В коментар по изнесената от БСП информация Дудев заяви, че няма какво да крие, но счита методът на Цветанов за „незаконен“.

„Ние няма какво да крием - нито имаме криминално минало, нито нещо, което да крием от широката общественост - излязохме на протестите с лицата си, казахме ясно и категорично мнението си. Но ни притеснява самият похват - искам да знам защо и дали това е вярно,че ни подслушват и следят, както и защо сме сложени под наблюдение. Не може г-н Цветан Цветанов, бившият вътрешен министър, да излиза по медиите и да казва,че 49% от лицата /протестиращите - бел.р./ са оперативно интересни, без да се конкретизира за кои от тях става дума“ възмути се Дудев.

Той и съмишленикът му Александър Славчев съобщиха, че се се договорили с групи от протестиращите, за да дадат една седмица кредит на доверие на новия служебен кабинет.

„Имаме конкретни искания, които сме депозирали пред институциите. Диалогът е започнал от наша страна, да видим дали те ще ни отговорят. Една седмица е достатъчно дълъг срок, за да покажат, че имат желание да работят в посоката на нашите искания. Ако няма чуваемост протестите ще се възобновят в цялата страна, не само в София“, предупредиха Славчев и Дудев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!