Пътни фирми свалят цените

Мадлен Шишманова 26 март 2012 в 10:00 1337 0

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лилиана Павлова, снимка:БГНЕС
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лилиана Павлова, снимка:БГНЕС

Днес Агенция "Пътна инфраструктура" официално започна преговори за намаляване на цените. Вече са подадени нови оферти от фирмите. АПИ поиска по-ниски цени след като беше публично огласено, че за еднаква по същество дейност фирмите получават драстично различно заплащане. Разликата в цените достига пет пъти.

От агенцията заплашиха, че ако фирмите не свалят цените, ще прекрати договорите си с тях.

До края на седмицата ще стане ясно кои договори ще бъдат ревизирани, уточни Павлова.

"Обърнахме се към нашите фирми да направят актуализация на своите цени и където е възможно тези цени да бъдат понижени. Получихме предложенията на фирмите още в петък. Тази седмица ще направим анализ на цените, които могат да се намалят. Цените, които задължително трябва да се намалят са тези, които бяха изнесени за почистване на табели, за засаждане на дървета, за подкастряне на клони и храсти. Всяка фирма може да предложи своята финансова цена", обясни Павлова.

Цените на тези компоненти не зависят от цените на горивата и битума и могат да бъдат намалени. До момента са наложени глоби за над 700 000 лева на фирмите, които не се справиха с почистването на снега по време на усложнената зимна обстановка в страната.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови