Очаква се изявление на президента за Сирия

02 септември 2013 в 07:51 2428 1

Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Очаква се днес президентът Росен Плевнелиев да направи изявление, свързано с българската позиция по кризата в Сирия на откриването на новата академична година във Военната академия "Г. С. Раковски", съобщи Нова телевизия.

Междувременно турският премиер Реджеп Ердоган обяви, че Турция ще подкрепи евентуална военна операция и без одобрението на Съвета за сигурност на ООН.

Администрацията на американския президент Барак Обама продължава консултациите с Конгреса по въпроса за одобрение на военна интервенция в Сирия.

Вчера американският държавен секретар Джон Кери заяви, че Съединените щати разполагат с доказателства, че при нападението в Дамаск е използват газ зарин. Пробите от коса и кръв, предоставени на САЩ от първите посетили мястото на атаката миналия месец, са "дали положителна реакция на тестовете за следи от зарин", посочи Кери пред журналисти.

Тепърва събраните от експерти на ООН проби за химическо оръжие в Сирия ще бъдат изпратени в лаборатории, заяви на брифинг пред журналисти говорител на световната организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови