Обвиняемият по делото „Белнейски“ се разплака в съда

Елица Мартинова 29 януари 2013 в 12:38 1032 0

Лазар Колев. Снимка: БГНЕС
Лазар Колев. Снимка: БГНЕС

Скандал избухна в Пловдивския апелативен съд, където се гледа делото „Белнейски“. След нервен изблик майката на осъдения за двойното убийство Лазар Колев бе изгонена от залата.

Напрежението в залата се покачи, когато свидетелят по делото Владимир Славов-Иширковеца разказа как Лазар Колев е признал за престъплението в килията, където двамата са лежали. По думите му там е имало и подслушвателно устройство, но записът не се е получил.

В този момент обвиняемият не успя да сдържи нервите си, избухна с думите: „Стига сте лъгали!“, след което се разплака и седна на мястото си.

В този момент майка му Мариана Колева стана и започна да крещи: „Лъжци долни, попиляхте ми детето! Пет години разигравате циркове, разигравате нас, разигравате тези хора“, каза тя, посочвайки родителите на сестрите Белнейски.

Съдията по делото нареди майката да бъде изведена от залата, защото в противен случай ще я обвинят в хулиганство.

Изслушването на Иширковеца, който е и основният свидетел по делото, продължи при закрити врата.

По-рано пред съда адвокатите на Лазар Колев - Марин и Димитър Марковски, съобщиха, че имат двама нови свидетели, които са в състояние да обърнат хода на делото. Те отказаха да назоват конкретни имена с аргумента, че се страхуват за живота им.

Делото „Белнейски“ неочаквано промени хода си на последна инстанция в началото на април миналата година. Тогава родителите на зверски убитите момичета поискаха преразглеждане на делото, при условие, че единственият подсъдим – Лазар Колев, получи доживотна присъда без право на замяна на двете предходни съдебни инстанции. Според Фани и Стоимен Белнейски делото трябва да се върне “за изясняване на цялата истина”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!