Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Назначиха нов заместник социален министър

21 март 2013 в 12:08 3068 0

Петър Хр. Стоянов
Петър Хр. Стоянов

Нов заместник-министър има Министерството на труда и социалната политика. Това е Петър Хр. Стоянов, който ще отговаря за доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, защитата при безработица и насърчаване на заетостта.

Стоянов ще отговаря и за пазара на труда, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа, международното сътрудничество и координацията по въпросите на ЕС. Той е работил в Центъра за международно развитие на Харвардския университет. Бил е старши макроикономист в един от основните проекти на Американската агенция за международно развитие (USAID) – проект „Пазар на труда“.

Стоянов има професионален опит като експерт, консултант и анализатор в Агенцията за икономически анализи и прогнози, Райфайзенбанк България, ING Bank България, УниКредит Булбанк и „Адамант кепитъл партнърс“.

В момента е хоноруван преподавател по микроикономика и международна икономика в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. 

След встъпването на служебното правителство на Марин Райков, в Министерството на труда и социалната политика за заместник-министри бяха назначени Ваня Стойнева, която отговаря за реализацията на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и Иванка Шалапатова, която отговаря за социалното подпомагане и  услуги на децата и хората с увреждания. От поста й беше освободена заместник-министър Зорница Русинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!