Москва ни дърпа ушите за розовия паметник

22 август 2013 в 16:10 6720 51

Александър Лукашевич
Александър Лукашевич

Българските власти реагират недостатъчно на оскверняването на паметници на съветските войни, заяви пред РИА Новости Александър Лукашевич - директор на департамента по печата на руското външно министерство.

Поредният инцидент е станал на 21 август. Хулигани изцапаха с боя и надписи фигурите на войните на единия барелеф на монумента. За съжаление това не е първият случай на поругаване на паметници на съветските войни в България. Официалните власти все още не са реагирали по нужния начин на нашите многобройни безпокойства относно подобни актове на вандализъм, заяви Лукашевич.

Руската страна отново иска да се предприемат действия за недопускане оскверняването на паметниците на съветските войни, паднали за свободата на Европа и България от нацизма, както и за установяване и наказване на виновните за поругаването на мемориала. Съответните демарши нашето посолство в София е предприело към МВнР на България и кметството на българската столица, казва още говорителят на руското външно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!