Мними гардове на Бойко Борисов обраха две баби (видео)

Николаос Цитиридис 17 декември 2012 в 15:23 2055 0

Домът на една от ограбените жени. Снимка ОД МВР Шумен
Домът на една от ограбените жени. Снимка ОД МВР Шумен

Двама криминално проявени мъже нахлуха в домовете на две 80-годишни жени в с. Риш, представяйки се за охранители на премиера Бойко Борисов.

„Ние сме охранители на Бойко Борисов и той ни прати да пазим селото". Така двамата се представили на първата си жертва, от която отмъкнали 30 лв.  

Двама мъже от село Риш са задържани часове след като извършили кражба от дома на самотната старица, съобщиха за OFFNews от ОДМВР Шумен. 

Престъплението е извършено в петък срещу събота около полунощ, когато мнимите гардове на премиера са разбили входната врата на 80-годишната жена. Явно незадоволени от плячката си, крадците са почнали да тършуват из къщата на бабата и са ѝ поискали ракия и вино. За да не могат да бъдат разпознати от своята съселянка, те отвъртели електрическата крушка в стаята. 

Малко след първата кражба престъпниците разбили вратата на съседна къща, където също живеела 80-годишна жена. Влезли в стаята, в която била жената. Тя им казала, че има само 60 лв., които след тършуване обаче не могли да открият.

Двете жени не са пострадали и спрямо тях не е прилагана сила. 

След действия на полицията и двамата "охранители" са били задържани. Стана ясно, че и двете лица са добре познати на полицията. През 2010 г. заедно са извършили взломна кражба от частен имот и са откраднали медни съдове и хранителни продукти. Тогава съдът във Велики Преслав ги е осъдил на 3 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

Също така се знае, че единият от представилите се за охранители на Борисов в момента трябва да бъде под домашен арест, защото е заподозрян за няколко палежа през тази година в селото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови