Левски с поредна издънка в евротурнирите

04 юли 2013 в 23:29 2349 1

Снимка: levski.bg
Снимка: levski.bg

В първи мач от първия предварителен кръг на турнира Лига Европа Левски завърши 0:0 срещу казахстанския Иртиш (Павлодар).

Този резултат срещу неизвестния и непретенциозен съперник е повече от смущаващ за отбора на Левски. „Сините“ от София запазиха треньора и голяма част от отбора, но имат нов директор в лицето на завърналия се Наско Сираков. Въпреки анонсираните амбиции за добро представяне в Лига Европа и първенството, домакините започнаха сезона с грешна стъпка.

Срещата се игра пред 8000 зрители на стадион „Георги Аспарухов“. Левски игра силно през първото полувреме, но през втората част играта на домакините се разстрои. „Сините“ трябва да съжаляват за това, че не успяха да вкарат дузпа след почивката. От бялата точка стреля Базил де Карвальо, но вратарят на гостите и гредата запазиха нулевото равенство.

Реваншът между Иртиш и Левски ще се играе в Павлодар на 11 юли.

По рано през деня другият български участник в тази фаза на турнира записа победа. Ботев (Пловдив) се наложи над Астана, отново от Казахстaн, с 1:0. Голът за „жълто-черните“ отбеляза чехът Томаш Иршак в 44-ата минута на двубоя, който се игра в Астана. Реваншът е след седмица в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews